Ponosni na našeg gimnazijalca, uzornog učenika i sportistu, Muhibiju Kavazovića

0
1060

Muhibija Kavazović, maturant Gimnazije “Ismet Mujezinović” Tuzla potpisao je ugovor za prvi tim Fudbalskog kluba “Sloboda” Tuzla. PONOSNI SMO na našeg učenika, a on je svoju skromnost, učtivost, znanje i sportsku profesionalnost pokazao i u ovom kratkom tekstu o sebi:

“Od ranog djetinjstva sam gajio ljubav prema sportu. Bavio sam se istovremeno košarkom, fudbalom, karateom i plivanjem. Međutim, kako sam odrastao , imao sam više obaveza i nisam mogao stići na sve strane, iako sam u svim sportovima imao zapažene rezultate. Na kraju sam se opredijelio za fudbal, sport koji sam najviše volio. Počeo sam trenirati u osmoj godini u Fudbalskom klubu “Winner”. Nakon toga, u desetoj godini, prešao sam u Fudbalski klub “Sloboda”. Bio sam kapiten svih omladinskih selekcija, od pretpionira do juniora. U tom periodu bilo je je dosta uspona i padova, ali sam poslije svega toga postajao jači. Trudio sam se uvijek uskladiti vrijeme, izvršavati i svoje školske obaveze, i biti uspješan na terenu. Nikada nisam propustio trening, iako sam znao imati više kontrolnih tog dana. Tokom školovanja išao sam na razna takmičenja, a najbolje rezultate postizao sam iz matematike. Mislim da se može sve stići, i biti odličan učenik i uspješan u nekom sportu ili zanimanju, samo je bitno dobro organizovati vrijeme i posvetiti se tome. Najveću zahvalnost za svoje uspjehe dugujem roditeljima koji su mi bili podrška na svakom koraku. Za moje uspjehe zaslužna je i moja razrednica, moji profesori i moji drugari, i ja sam im neizmjerno zahvalan. Planiram da studiram elektrotehniku i da se dalje bavim sportom . Nadam se dobrom uspjehu na oba polja.”

Muhibiji želimo da dosegne zvijezde i na fudbalskom terenu i kao studentu elektrotehnike.
Našim sadašnjim i budućim učenicima poručujemo da Muhibijina dosadašnja životna priča može biti motivacija da hrabro krenu u ostvarivanje svojih ciljeva, jer rad i trud garantiraju nevjerovatan uspjeh. Put mnogih naših gimnazijalaca popločan je uspjehom na životnim stazama gdje kod kročili i što god radili❤

SHARE