Maturanticama i maturantima naše škole…

0
1383

Drage maturantice i maturanti,
kada ste u jesen 2019. godine ponovno kročili u školu nakon raspusta bili ste ponosniji jer ste ponijeli “titulu” konačno maturanti. Tada niste ni slutili s kakvim izazovima, nadama, strepnjama, željama, nadom ili razočarenjem biste se mogli susresti na kraju vašeg srednjoškolskog obrazovanja. Slažemo se. Nije fer.
Ne možemo vam vratiti ispraćaj posljednjega dana škole, matursko veče, školske izlete, posljednje dane u školskim klupama s drugarima i profesorima s kojima ste proveli 4 godine. Žao nam je što ne možemo s vama i vašim roditeljima podijeliti radost završetka srednje škole. Zaslužili ste obući toge, baciti kape visoko u zrak, te urezati u sjećanje dan kada ste uspješno završili jedno važno poglavlje svojih života. Školski hodnici su nijemi i ne odjekuju uzvicima sreće. Nadajmo se da će čin dodjele diploma biti obavljen. Želimo vas dostojanstveno ispratiti, kako i zaslužujete, no, znate i sami da ne zavisi od nas.
Međutim, morate znati da se uspjeh mjeri izazovima s kojima se susrećete, a svaki put, svaka staza ima svoje izazove. Pred vama je još jedan test i tražimo da još jednom pokažete svoju zrelost i odgovornost u ovim teškim vremenima i NE ORGANIZIRATE proslave kraja školovanja. Novonastala epidemiološka situacija još jednom od cijelog društva zahtijeva požrtvovanost i odgovornost kojima čuvamo i sebe i druge.
Tokom školovanja ste nas nebrojeno puta učinili ponosnima i ne sumnjamo da ćete opet. Uvijek ste dobrodošli u Gimnaziju “Ismet Mujezinović” i unaprijed se radujemo vašim ličnim i profesionalnim uspjesima. Želimo vam mnogo sreće i čestitamo na izuzetnom radu tokom dosadašnjeg školovanja.
Generacija maturanata 2020. godine će se pamtiti❤

Nastavničko vijeće Gimnazije “Ismet Mujezinović” Tuzla

SHARE