Prigodnim programom obilježen Svjetski dan voda u Gimnaziji “Ismet Mujezinović” Tuzla

0
394

U petak, 22. marta učenici i profesori naše škole obilježili su Svjetski dan voda. Ove godine Dan voda obilježava se pod sloganom “Voda za sve – nikog ne smijemo ostaviti bez vode.”
Voda je važna za život tako da je manifestacija imala za cilj podizanje svijesti o čuvanju vodenih resursa. Posebno je istaknut negativan uticaj na vodene resurse izgradnjom mini hidroelektrana, neadekvatnim odlaganjem smeća i problemom otpadnih voda. U programu su učestvovali članovi Vokalne sekcije otpjevavši pjesmu “Budi moja voda” , dok je plesna grupa zanimljivom koreografijom upotpunila program. Naravno, nije nedostajalo ni smijeha. Prigodan skeč učenika II a odjeljenja “krivac” je tome. Recital je još jednom podsjetio prisutne na ljepote vode. Program je organizirala profesorica Mirsada Begović, u saradnji s profesoricama Senadom Aljić, Adisom Mujezinović, Mirhom Stijepić i Jasminkom
Tadić. Gosti manifestacije bili su učenici opće gimnazije Katoličkog školskog centra “Sveti Franjo” Tuzla u pratnji profesorice Pere Josipović.

SHARE