Međunarodni dan maternjeg jezika

0
792

U četvrtak, 21. 2. 2019. godine, u Gimnaziji “Ismet Mujezinović” Tuzla, obilježen je Dan maternjeg jezika u okviru projekta “Saradnja među školama i fakultetima Tuzlanskog kantona.”

Autori ovog značajnog projekta su profesorice Bosanskog jezika i književnosti: Jasna Hadžiselimović i Mirha Stijepić. Veliki doprinos u realizaciji su dale i profesorice koje su bile u ulozi koordinatora: Jasminka Tadić, prof. Muzičke kulture, Adisa Mujezinović, prof. Historije i geografije, Mirsada Begović, prof. Biologije, Edina Gutić, prof. Bosanskog jezika i književnosti, Jasminka Šišić, prof. Francuskog jezika.

Naši važni i dragi gosti bili su iz Turističko-ugostiteljske škole Tuzla. Naime, prof. Bosanskog jezika i književnosti Enisa Hasić, također je bila u ulozi koordinatora projekta i s učenicima je pripremila tačku “Danas bi ti bila ti.”

Imali smo i druge goste sa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport pri Univerzitetu u Tuzli: prof. dr. Amru Nožinović Mujanović, kao i studente istoimenog Fakulteta.

Lijepom pjesmom i lijepim glasom počastila nas je i gošća iz Gimnazije “Meša Selimović” u Tuzli, Nadina Hadžiselimović.

Nadamo se da su naši gosti, dragi učenici i profesori uživali u programu. Fotografije koje ćete vidjeti, samo su dio ugodne atmosfere.

SHARE