Podrška učenica naše škole Udruženju za pomoć žrtvama i preživjelim seksualnog nasilja u ratu “Naš glas” iz Tuzle

0
2827

U četvrtak, 15. februara 2018. godine učenice naše škole: Lamija Alić, Lamija Taindžić, Amela Jahić i Jasena Salkić u pratnji profesorica Fatime Jupić i Majde Švraka pružile su podršku ženama žrtvama rata i članicam Udruženja „Naš glas“  iz Tuzle.

Članice Udruženja pozvane su u emisiju „Ispuni mi želju“ Hayat televizije u Sarajevo, te su zajedno sa učenicima i profesoricama Gimnazije „Ismet Mujezinović“ i  učenicama Saobraćajne škole Tuzla učestvovale na snimanju emisija na Hayat televiziji. Vrlo potresne priče žena Udruženja i počasnog člana Udruženja nikoga nisu mogle ostaviti ravnodušnim, suze su same tekle niz lice, ali s druge strane, bili smo sretni što je zahvaljujući dobrim ljudima i emisiji „Ispuni mi želju“ pristigla novčana i materijalna pomoć i Udruženju i ženama žrtvama rata. Stoga smo bili ponosni što smo bili podrška ovim hrabrim ženama koje su smogle snage da ispričaju svoje bolne životne priče.

U emisijama „Ispuni mi želju“ koje će biti emitirane u martu mjesecu, počevši od 1.marta. možete pogledati i poslušati potresne priče, jer trebamo znati i slušati da se više nikada nikome takve teške i bolne sudbine ne ponove. Sponzori emisije su svim sudionicima snimanja darovali vrijedne poklone ( kozmetički proizvodi „Avon“  i poklon Zlatarne „Dar“).

SHARE